Avantajele unui șemineu electricA sta în jurul unui șemineu în timpul iernii poate fi o distracție nostalgică și relaxantă. De multe ori, șemineele sunt privite ca o parte principală a casei și tind să fie amplasate în camerele de zi. Acestea ofereau un sentiment de căldură și confort chiar și atunci când lumea de afară poate părea sumbră din cauza efectelor iernii. Dacă ești interesat de un șemineu, dar nu vrei să ai parte de întreținerea unui șemineu tradițional, ar trebui să începi să te uiți în schimb la șeminee electrice pentru casa ta.

Iată câteva avantaje pe care le poți avea atunci când optezi pentru un șemineu electric:

1) Nu trebuie să ai lemne de foc la îndemână

Cu un șemineu electric, nu trebuie să pui niciodată lemne de foc noi, ceea ce reduce drastic cantitatea de întreținere necesară pentru a avea grijă de șemineu. Un alt avantaj al unui șemineu electric este că nu trebuie să îl curățați des. Atunci când aveți un șemineu normal și ardeți lemne reale, acesta va produce fum și cenușă. De fiecare câteva ori când ardeți șemineul, va trebui să curățați această acumulare pentru a nu începe să se împrăștie. De asemenea, va trebui să vă curățați des coșul de fum dacă vă ardeți șemineul în mod regulat, deoarece nu doriți ca funinginea să vă înfundă coșul de fum. Funinginea este cauzată de fumul care se deplasează pe coșul dumneavoastră de fum. Dacă nu vă curățați coșul de fum în mod normal, atunci fumul se va strădui să se deplaseze în siguranță în afara casei dumneavoastră.

2) Lipsa de nocivitate

Dacă aveți copii mici sau animale de companie care aleargă prin preajmă, probabil că nu doriți să aveți un șemineu în funcțiune unde aceștia ar putea ajunge prea aproape. Cu toate acestea, mulți oameni iubesc aspectul și senzația de a avea un șemineu în casa lor. Ca urmare, a avea un șemineu electric poate fi soluția perfectă. Deși geamul de sticlă care separă focul de casa dvs. poate deveni foarte cald, nu va fi suficient de fierbinte pentru a arde așa cum ar face-o o flacără deschisă.

3) Costuri reduse în comparație cu șemineele tradiționale

Instalarea unui șemineu tradițional în locuința dumneavoastră poate costa mii de dolari din cauza necesității de a vă asigura că ventilația este realizată corespunzător. Dacă nu aveți deja un coș de fum, atunci va trebui să faceți schimbări majore la acoperișul dvs. pentru a permite un spațiu prin care să iasă fumul. Există o barieră de intrare mult mai mică atunci când dețineți un șemineu electric. Deoarece nu sunteți restricționat de stilul casei pe care o dețineți, puteți cumpăra un șemineu mare sau unul mic în funcție de ceea ce vă doriți. De asemenea, este mult mai simplu să vă schimbați stilul în timp decât ar fi să refaceți toată cărămida din jurul unui șemineu adevărat. De asemenea, ajungi să economisești bani în timp, deoarece nu trebuie să plătești pentru curățarea coșului de fum și nici nu va trebui să cumperi lemne de foc.

4) Folosiți șemineul electric pentru a vă ajuta cu încălzirea suplimentară

Pe măsură ce se face mai frig afară, este normal să vezi că facturile de energie încep să crească, deoarece este nevoie de mai mult efort pentru a-ți menține casa caldă. Șemineele electrice folosesc foarte puțină energie, ajutându-vă să economisiți bani. De asemenea, puteți economisi bani prin încălzirea doar a camerei principale în care petreceți majoritatea timpului, în timp ce restul casei dvs. poate fi setat la o temperatură mai scăzută. Acest lucru este cunoscut sub numele de "încălzire suplimentară" și vă ajută să economisiți bani, deoarece sistemul de încălzire nu trebuie să utilizeze atât de multă energie pentru a încălzi întreaga casă. În schimb, puteți să vă așezați confortabil în fața focului, să vă ridicați picioarele, să vă uitați la un film și să vă bucurați de căldura pe care v-o oferă șemineul.

5) Șemineele electrice pot dura mult timp

Un alt avantaj al șemineelor electrice este durata de timp pe care o pot avea. Acest lucru se datorează faptului că șemineele electrice nu se confruntă cu aceleași probleme cu rugina și coroziunea pe care le veți găsi cu încălzitoarele sau șemineele obișnuite. Atunci când investiți într-un șemineu electric, investiți într-un obiect de care vă veți putea bucura mulți ani de acum încolo. Chiar dacă alegeți să vă vindeți casa, șemineul va contribui la îmbunătățirea valorii de revânzare a locuinței dvs. În plus, un șemineu electric este un element pe care următorul proprietar al casei dvs. îl va putea folosi pentru o perioadă lungă de timp.

 Toate noutățile
artrame-all-logo-versions-vector // load more //