FAQ

Achiziționarea, montarea și întreținerea unui șemineu poate fi adesea copleșitoare pentru unii proprietari, iar în tot acest proces pot apărea numeroase întrebări. Aici vom răspunde la întrebările cele mai frecvente sau soluţii la problemele cele mai comune. Dacă sunteţi îngrijorat cu procurarea unui nou șemineu, vă rugăm nu ezitati sa cititi mai jos, pentru a evita greşelile care ulterior pot fi foarte costisitoare sau imposibil de rezolvat.

Cum aleg un șemineu?

Ca să te asiguri că alegerea ta este una inspirată, ți-am pregătit o selecție a celor mai importante criterii de care ar fi bine să ții cont atunci când cumperi un șemineu: 

  • - gândește-te la locul unde amplasezi șemineul – un șemineu poate avea mai multe forme. Prin urmare, alege modelul care se potrivește pentru locul unde vrei să-l amplasezi: într-un colț al unei camere, pe mijlocul unui perete central sau între pereții dintre două încăperi. Trebuie de reținut că un astfel de sistem poate încălzi direct una sau mai multe camere.
  • - ține cont de scopul pentru care îl cumperi – există mai multe tipuri de șeminee, unele dintre ele sunt funcționale, adică cele care îți vor încălzi locuința, dar poți opta și pentru un semineu decorativ, dacă vrei să-l integrezi în designul unei camere, strict pentru estetica lui deosebită; 
  • - alege tipul de șemineu care se potrivește nevoilor tale – unul dintre cele mai importante criterii este sursa de energie, pentru că va trebui să iei în calcul și investițiile ulterioare pe care le vei face pentru a asigura funcționarea șemineului. Prin urmare, poți opta pentru un model care folosește combustibilul solid, cum ar fi un șemineu pe lemne, peleti ori brichete. Acesta are marele avantaj de a crea o atmosferă unică, dar va trebui să te asiguri în permanență că ai cu ce să-l încarci, este un pic mai greu de utilizat și este necesar și un coș pentru evacuarea fumului. Alte variante sunt un semineu electric, care se montează facil și poate fi folosit foarte ușor, un semineu pe gaz, care poate fi instalat în orice tip de locuință, este mai ușor de folosit decât cel pe lemne, dar nu la fel de facil ca un model electric, ori un semineu cu bioetanol, a cărui sursă de energie este 100% naturală și regenerabilă (alcool pur rezultat în urma procesului de fermentație a fructelor, legumelor, cerealelor).
  • - optează pentru un design adecvat – orice șemineu este placat cu diverse materiale, care îi dau un aspect deosebit. Astfel, ai de ales între modele placate cu piatră naturală (granit, travertin), marmură, ceramică și cele construite din cărămidă, fontă cu ușă din sticlă, șamotă; 
  • - acordă atenție capacității de încălzire și confortului – măsoară camerele pe care vrei să le încălzești cu ajutorul unui astfel de sistem de încălzire și asigură-te că te vei bucura de căldura de care ai nevoie. Un șemineu electric ar putea avea mai multe trepte, de 1000 W sau 2000 W, de exemplu, și să fie prevăzut cu termostat electric pentru un control eficient al resurselor. Totodată, fii atent la funcțiile șemineului și la cât de ușor este de folosit, ca să fie confortabil pentru tine și cei dragi.

 

La ce să atrag atenția dacă vreau un șemineu calitativ?

În alegerea unui șemineu de calitate trebuie să ai în vedere cîteva aspecte: materialele din care este fabricat ( grosimea fontei din care este confecționat), greutatea totală, duritatea șamotei, vopseaua folosită, opțiunile incluse, etc. 

 

Ce șemineu se potrivește pentru locuințe la bloc?

Principalul obiect din living care ar trebui să fie nelipsit din orice locuință este șemineul. Tot mai mulți oameni își doresc să adauge în propriile locuințe soba sau șemineul, cu scopul de a ușura încălzirea spațiilor, dar și cu rol estetic. Deși ambele elemente au în comun cele două asemănări, acestea funcționează diferit și sunt destinate unor scopuri concrete diferite.

Indiferent că este vorba de stil clasic sau modern, că funcționează pe lemne, gaz, curent sau bioetanol, acestea sunt o necesitate și în același timp o plăcere în orice spațiu ar fi așezate.

Poate că apare întrebarea: în regulă, dacă aș sta la casă, aș putea să am propriul meu șemineu, dar cum rămîne cu cei care locuiesc la apartament? Există nu doar un răspuns, ci chiar mai multe variante de răspuns pentru această întrebare: șemineul pe gaz, electric sau pe bioetanol. Oricare dintre acestea se potriveste apartamentului de bloc, datorită faptului că nu necesită un coș de fum și a aspectului mai potrivit pentru acest spațiu. În funcție de nevoia principală pentru care se dorește achiziționarea unui șemineu, acestea se pot folosi în egală măsură atît la bloc, cît și la casă, pentru încălzire sau doar pentru decor - sau de ce nu, pentru a le îmbina într-un mod plăcut și util.

Pentru iubitorii șemineelor moderne, care însă nu au posibilitatea să își construiască unul din cauza spațiului pe care îl dețin, mai avem o veste bună! Șemineul pe gaz poate lua aspectul unui șemineu pe lemne, atît ca design, cît și ca funcționalitate.

Șemineele pe bioetanol vin cu posibilitatea de vizualizare a flăcării reale care nu emană nici fum, nici miros și nu necesită nici coș de fum. Șemineul pe bioetanol poate fi mobil sau fix, încastrat sus în perete ca un televizor, amplasat pe birou sau poate fi montat chiar și în grădină.

Șemineele electrice sunt construite din lemn masiv și au, asemeni șemineelor bio, un rol cu impact deosebit în aspectul spațiilor. Ecranul cu tehnologie LCD de care dispun poate reda imagini 3D care seamană izbitor cu focul real.

De aceea, alegerea modelului perfect pentru locuința ta, mai ales dacă stai la bloc, nu va fi deloc dificilă, pentru că specialiștii noștri sunt pregătiți să îți răspundă la orice întrebare legată de șemineul pe care îl doresti.

 

 

artrame-all-logo-versions-vector // load more //